27
oktober
2016
|
13:35
Europe/Amsterdam

Schiphol biedt weer volop keuze in bestemmingen deze winter

De wereld makkelijk binnen bereik met meer dan 320 rechtstreekse bestemmingen

Vakantie vieren of zaken doen in het buitenland? Grote kans dat u vanaf Schiphol ook deze winter rechtstreeks op de plaats van bestemming komt.

Sterke groei

Het feestelijke tintje dat de luchthaven dit jaar kenmerkt met de viering van haar 100ste verjaardag, zet zich verder voort met een positieve ontwikkeling van het route netwerk en een forse stijging van het aantal passagiers. De sterke groei van 58 miljoen passagiers in 2015 naar een verwachte 63 miljoen passagiers aan het einde van dit jaar zou betekenen dat Schiphol van een 5e plaats naar de 3e Europese positie klimt, na Londen en Parijs, en daarmee de luchthavens van Frankfurt en Istanbul achter zich laat.

Waar eerder dit jaar de komst van Jet Airways met drie dagelijkse vluchten (Mumbai, Delhi en Toronto), China Eastern met 4 verbindingen per week vanuit Shanghai, en AeroMexico met drie vluchten per week tussen Mexico-Stad en Amsterdam tot een forse toename op het netwerk en het volume aan passagiers heeft geleid, laat ook de winterdienstregeling 2016 – 2017 een aantal mooie uitbreidingen zien.

Nieuwkomer deze winter is Small Planet Airlines. De maatschappij heeft haar hoofdkwartier in Vilnius (Litouwen) en richt zich vooral op het Middellandse Zee met de bestemmingen Las Palmas, Tenerife, Lanzarote, Hurghada, Ilha do Sal en Banjul.

KLM

KLM gaat nieuwe bestemmingen toevoegen aan haar netwerk vanaf Amsterdam, nl. Teheran (4x per week), Windhoek (3x per week), Dublin (2x dagelijks), Miami (3x per week) en Colombo (2x per week). De bestemming St. Maarten gaat KLM deze winter drie keer per week rechtstreeks vliegen. Windhoek is een bestemming die nog niet eerder rechtstreeks vanaf Schiphol te bereiken was.

Daarnaast neemt het aantal wekelijkse vluchten toe op een aantal bestemmingen, zoals Buenos Aires in combinatie met Santiago de Chile, Havana en Stockholm.

Transavia

Transavia start in februari de routes naar München en Zürich.

easyJet

De Britse carrier easyjet, met een eigen base en eigen crew room op Schiphol, realiseert uitbreidingen met Lanzarote, Budapest en Zürich.

Overig nieuws

China Airlines gaat de route naar Taipei, die vele jaren werd uitgevoerd via Bangkok, nu vier keer per week rechtstreeks aanvliegen.

De volgende airlines voeren frequentie-verhogingen door: Delta Air Lines naar New York JFK, SAS naar Stockholm, WOW Air naar Reykjavik, TUIfly naar Kaapverdië en Flybe naar Dundee.

Met dit netwerk wil Schiphol samen met alle airlines Nederland verbinden met de rest van de wereld. De routes worden uitgevoerd volgens de dienstregeling die loopt van zondag 30 oktober 2016 tot en met zaterdag 25 maart 2017.

Flight ExplorerDe luchtvaartindustrie is een dynamische wereld. Het is daarom mogelijk dat er veranderingen plaatsvinden gedurende de winter. We adviseren om altijd even te checken op de actuele situatie.

Een makkelijke online tool daarvoor is de Flight Explorer. Daarop is meer informatie over het volledige netwerk te vinden. Een wereldwijde kaart toont een overzicht van alle landen met vluchten van en naar Amsterdam. Bij het klikken op een land worden alle bestemmingen met directe vluchten weergegeven, de frequentie en het aantal vluchten per luchtvaarmaatschappij. In de Schiphol App vindt u meer informatie over het netwerk.

De Flight Explorer vindt u op: www.schiphol.nl/flightexplorer