02
november
2011
|
15:00
Europe/Amsterdam

Schiphol app wint de eerste prijs

De app van Amsterdam Airport Schiphol heeft op 1 november de eerste prijs gewonnen in de categorie Mobiele Reis app, tijdens de uitreiking van de verkiezing ‘Reiswebsite van het jaar’ van Travelution. KLM en Corendon waren de overige genomineerden in deze categorie. Het reisvakblad Travelution organiseerde de verkiezing voor het vijfde achtereenvolgende jaar. De prijs is in ontvangst genomen door Christa Bakker, Senior Digital Developer van Amsterdam Airport Schiphol.

“Het is een groot compliment om deze prijs in de wacht te mogen slepen. De app van Schiphol is vanaf de introductie eind 2010 al een groot succes gebleken. Zo zijn er sinds de lancering van de app al ruim 23 miljoen pageviews geregistreerd en is de app al bijna 350.000 keer gedownload”, aldus Christa Bakker. Maurice de Hond, juryvoorzitter, overhandigde de prijs met de woorden: “De Schiphol app blinkt uit in klantvriendelijkheid. Alle praktische informatie die passagiers nodig hebben is helder weergegeven en de plattegronden maken dat je je weg op de luchthaven makkelijk kunt vinden.“

Moodie Report

Ook in het recente Moodie Report kwam de Schiphol app als beste naar voren. De app van Schiphol werd hoger gewaardeerd dan die van Frankfurt, Singapore Changi, London Heathrow en Hong Kong (Live Airport series). Dit geeft aan dat de mobiele producten van Amsterdam Airport Schiphol zowel nationaal als internationaal naam en faam genieten.

Schiphol app

De applicatie van Amterdam Airport Schiphol geeft bezitters van een iPhone of Android-toestel persoonlijk gerichte reisinformatie. Zo is vluchtinformatie via ‘pushnotificatie’ (persoonlijke relevante updates en vluchtinformatie) beschikbaar, maar bijvoorbeeld ook informatie over faciliteiten en activiteiten op de luchthaven. Binnenkort voegt Schiphol een aantal nieuwe functionaliteiten toe aan de app.

Schiphol werkt voor de app samen met M2Mobi. De Schiphol App kan gratis gedownload worden via de bekende App stores. Dit kan overigens ook op Schiphol zelf, via het gratis WiFi-netwerk van de luchthaven. Schiphol heeft ook een mobiele website www.schiphol.mobi, met dezelfde informatie voor gebruikers zonder iPhone of Android.