Schiphol,
26
augustus
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Samsung verhuist in 2016 naar Avioport Schiphol

Samenvatting

Samsung Electronics Benelux B.V. verhuist in 2016 naar multi-tenant gebouw Avioport op Schiphol. Met Schiphol Real Estate B.V. (namens Airport Real Estate Management B.V.) werd een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 6.800 m² kantoorruimte inclusief parkeerplaatsen aan de Evert van de Beekstraat 310 -320. Het is de grootste gebruikerstransactie op Schiphol in 2015 tot nu toe.

Alle Samsung-entiteiten, die nu nog op twee locaties in Delft gevestigd zijn, verhuizen voor de zomer van 2016 naar Schiphol. Samsung kiest hiermee voor een centrale locatie in een internationale omgeving die zeer goed bereikbaar is voor medewerkers en zakelijke relaties uit binnen- en buitenland. Op de nieuwe locatie creëert Samsung een inspirerende werkomgeving, waar het Samsung Executive Briefing Center onderdeel van uitmaakt. Hier kunnen relaties de zakelijke oplossingen van Samsung in een realistische omgeving ervaren.

De keuze voor Avioport laat wederom de aantrekkingskracht van Schiphol als vestigingslocatie zien. Schiphol Central Business District (centrum) wordt steeds meer een werk- én verblijfsgebied en dat sluit goed aan op de wensen van de kantoorgebruiker. Het aantal beschikbare kantoormeters wordt hier steeds schaarser en de bezettingsgraad is hier na de komst van Samsung ca. 91%.

JLL trad op als adviseur van Samsung. CBRE behartigde de belangen van de verhuurder tijdens deze transactie. De verhuur van Avioport is in collegiale handen van DTZ Zadelhoff en CBRE.

Over Schiphol

Schiphol vernieuwt continu, het is een gebied waar jaarlijks miljoenen mensen doorheen rijden, lopen en vliegen en waar zo'n 65.000 mensen werken en ruim 500 bedrijven gevestigd zijn. Niet alleen in en rond de terminal, maar ook in het gebied voor de terminal, Schiphol Central Business District, gebeurt de komende jaren veel. Schiphol Real Estate, de gebiedsontwikkelaar, ontwikkelt dit gebied tot één van de meest efficiënte en kosmopolitische vestigingslocaties van Nederland. Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in, het beheer van en de exploitatie van commercieel vastgoed op en om luchthavens

Boilerplate

Voor meer informatie neemt u contact op met persvoorlichting Schiphol Group, 020 601 26 73 of email press@schiphol.nl

Of metCBRE, Ewout Frima, Associate Director Agency, 020 626 26 91 of email Ewout.frima@cbre.com.