05
april
2022
|
17:35
Europe/Amsterdam

Ruim 300 werkzoekenden op banenmarkt Schiphol

Samenvatting

Afgelopen zaterdag kwamen ruim 300 werkzoekenden in contact met bijna 25 aanwezige werkgevers op de banenmarkt op Schiphol. Luchtvaart Community Schiphol organiseerde samen met Royal Schiphol Group, UWV, WSP Groot- Amsterdam, Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam en MBO College Airport een banenmarkt in The Base op Schiphol.

Er zijn vacatures in de(vlucht)afhandeling & logistiek, beveiliging, schoonmaak en horeca. De aanwezige werkgevers hadden diverse vacatures voor functies zoals: grondsteward(ess), passenger assistant, platformmedewerker, bagagemedewerker horecamedewerker, logistiek medewerker/coördinator, heftruckchauffeur, buschauffeur, (aspirant) luchthavenbeveiliger, schoonmaakmedewerker, (assistent) teamleider en vluchtvoorbereider.

Zowel werkgevers als werkzoekenden waren erg enthousiast. Veel werkgevers boden de gelegenheid om ter plaatse met geïnteresseerden in gesprek te gaan, wat in sommige gevallen ook daadwerkelijk tot succesvolle matches heeft geleid. Bij een paar werkgevers liepen mensen zelfs met een contract de deur uit,

zegt Esmé Valk, directeur HR bij Royal Schiphol Group

Activiteiten op de banenmarkt 
Naast vacatures was er ook een aantal leuke activiteiten voor bezoekers. Bijvoorbeeld in een lesbus van Connexxion ervaren hoe is het om buschauffeur te zijn, via een VR-bril van schoonmaakbedrijft Raggers ervaren hoe een baan in de schoonmaak er in de praktijk uitziet, bij de KLM fotobooth op de foto en een kijkje nemen in de control room van Schiphol Parking en KLM Catering Services had een van haar schaarwagens voor de deur van The Base gezet.

Doel banenmarkt 
Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt is de vraag naar personeel groot. Met de banenmarkt kregen de bedrijven op Schiphol een extra gelegenheid om hun vacatures ingevuld te krijgen. De banenmarkt was bestemd voor werkenden, werkzoekenden en oud-studenten van mbo-scholen uit de gehele Randstad, maar uiteindelijk was iedereen die kan en wil werken welkom op Schiphol, inclusief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.