16
juni
2016
|
16:37
Europe/Amsterdam

Ronde van Schiphol start 4 september

Buurt-fietsevenement ter ere van 100 jarige bestaan Schiphol

Op 4 september gaat de Ronde van Schiphol van start. Een nieuw fietsevenement dat voor het eerst wordt georganiseerd ter ere van de 100-jarige verjaardag van Schiphol. Buurtbewoners van alle leeftijden kunnen meedoen aan een van de ontspannen fietsroutes van 26 of 40 kilometer. Deze gaan langs bijzondere locaties op de luchthaven, zoals spottersplaatsen, de sneeuwvloot, de brandweer en gezellige stempelposten. Inschrijven kan gratis tot en met 29 juli. Een initiatief van het Schipholfonds.

Het Schipholfonds organiseert en financiert activiteiten om beweging te stimuleren in de omgeving van Schiphol. Deze Ronde is daar een voorbeeld van, met tot doel veel mensen in beweging te krijgen en Nederland als fietsland nog beter op de kaart te zetten. Wanneer de Ronde van Schiphol een succes blijkt, wordt het sportieve evenement mogelijk volgend jaar weer georganiseerd.

Tom Egberts & Jos Nijhuis trappen af

Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes: het Rondje van 26 kilometer en de Ronde van 40 kilometer. Voorzitter van het Schipholfonds Tom Egbers en President-directeur van Schiphol Group Jos Nijhuis, trappen om 10.30 uur af op Schiphol.

Wat is er onderweg te zien?

De oude verkeerstoren is het hoofdstartpunt voor de 26 en 40 km rondes. Vanuit dé plek waar de geschiedenis van Schiphol honderd jaar geleden begon, rijden deelnemers in hun eigen tempo hun ronde langs bijzondere locaties op de luchthaven, zoals spottersplaatsen, de sneeuwvloot, de brandweerpost met het oefenvliegtuig de FireFly en via de terminal voor zakenjets terug naar het startpunt.

Onderweg zijn er genoeg plekken om even af te stappen, een pauze te nemen en natuurlijk de routekaart te laten stempelen. Voor kinderen zijn er speciale attracties en extra verrassing bij de finish.

Voor de gedetailleerder route en meer informatie, kijk op www.schipholfonds.nl.

Schrijf je nu gratis in!

Deelnemen aan de fietstocht kan alleen na inschrijving via de volgende link: schrijf je in voor de Ronde van Schiphol. De inschrijving sluit op vrijdag 29 juli.

 

Boilerplate

Het Schipholfonds is in 1994 opgericht, op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Het fonds ontvangt jaarlijks een schenking van de luchthaven van 500.000 euro. Het Schipholfonds steunt hiermee projecten die als thema sportief bewegen hebben.