23
mei
2019
|
09:12
Europe/Amsterdam

Raad van Kinderen adviseert Schiphol hoe een goede buur te zijn

Schiphol ontving vorige week vrijdag zo’n 30 basisschoolleerlingen van de 1e Montessorischool in Hoofddorp. Medewerkers van de luchthaven, waaronder CEO Dick Benschop, gingen met deze leerlingen in gesprek over wat het betekent een goede buur te zijn en wat Schiphol kan doen om te investeren in de relatie met omwonenden.

De leerlingen uit Hoofddorp vormen de Raad van Kinderen van Schiphol. Zij hebben het afgelopen half jaar nagedacht over de vraag: Hoe kan Schiphol op duurzame wijze een goede buur zijn? De Raad van Kinderen presenteerde de voorlopige adviezen aan Schiphol, waarna de leerlingen samen met Schipholmedewerkers over deze vraag in gesprek gingen. Adviezen als ‘meer groen op Schiphol’ en ‘elektrisch vliegen’ passeerden de revue. Het gesprek vond plaats onder leiding van Prinses Laurentien van Oranje, oprichtster van Missing Chapter, de drijvende kracht achter de Raad van Kinderen.

Kinderen kunnen besluitvormers helpen met creativiteit, verbeeldingskracht en het vermogen om juist díe vragen te stellen die volwassenen op een ander spoor kunnen zetten.

Schiphol werkt aan een nieuwe relatie met de omgeving. We hebben de Raad van Kinderen gevraagd om daarbij te helpen. Kinderen met creatieve ideeën, die tegelijkertijd onze buren zijn.
Dick Benschop, President & CEO Royal Schiphol Group

Missing Chapter

Missing Chapter ondersteunt bedrijven, scholen, overheden en maatschappelijke organisaties die kinderen willen betrekken bij maatschappelijke vraagstukken en het nemen van besluiten. Door de inzichten en creatieve denkkracht van kinderen worden deze besluiten toekomstgerichter.

Kinderen denken vrij. Ze denken vooral hoe het wel kan. Dat is de kracht van de Raad van Kinderen.
Prinses Laurentien van Oranje, oprichtster van Missing Chapter

Definitief advies aan Schiphol

De komende weken verwerkt de Raad van Kinderen de verkregen inzichten uit de dialoogsessie tot een definitief advies aan Schiphol.

Ik vind het leuk dat de medewerkers van Schiphol ons écht serieus nemen en ik denk dat ze ook zeker iets met ons advies gaan doen.
Leerling Gwen Bischof

De Raad van Kinderen presenteert het definitieve advies op 17 juni aanstaande aan Schiphol.