04
maart
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

Polderbaan zes weken buiten gebruik in verband met NSS en groot onderhoud

De Polderbaan wordt, vanaf 10 maart, voor een periode van zes weken niet ingezet voor het vliegverkeer. Dit in verband met de Nuclear Security Summit (NSS) die op 24 en 25 maart in Nederland wordt gehouden en het groot onderhoud dat aansluitend wordt uitgevoerd aan de Polderbaan.

Schiphol blijft open voor het reguliere verkeer. Het vliegverkeer zal, in de periode dat de Polderbaan niet wordt gebruikt, verdeeld worden over de beschikbare start- en landingsbanen.

Dit kan mogelijk extra hinder geven voor de omwonenden van Schiphol.

Voor de NSS top komen naar verwachting 58 wereldleiders met in hun gevolg 5.000 deelnemers en 3.000 journalisten naar Nederland. Rondom de Polderbaan wordt een gebied gereserveerd en afgeschermd voor de ontvangst van de delegaties en het parkeren van de regeringsvliegtuigen. Voor de Polderbaan is gekozen vanwege logistieke - en veiligheidsredenen.

Ter voorbereiding wordt de Polderbaan met ingang van 10 maart buiten gebruik gesteld. Op de baan worden o.a. de lampen verwijderd en belijning aangelegd.

Na afloop van de NSS top zijn op de Polderbaan (herstel) werkzaamheden nodig. Omdat voor de Polderbaan dit jaar groot onderhoud gepland staat, is besloten deze aansluitend te laten plaatsvinden aan de NSS top en niet een paar maanden later.

Afwijkend vliegverkeer

Voor de NSS top gelden er beperkingen voor het luchtruim. Dit kan betekenen dat er mogelijk op andere plaatsen dan gebruikelijk vliegverkeer kan worden waargenomen.

Nacht

De Polderbaan is één van de preferente banen op Amsterdam Airport Schiphol, ook tijdens de nacht. Gedurende de periode dat de Polderbaan niet wordt gebruikt zal met name de Zwanenburgbaan ingezet worden voor nachtelijk vliegverkeer en mogelijk ook de Aalsmeerbaan.

Bezoekbas.nl

Op de website van Bezoekbas.nl, het bewonersaanspreekpunt Schiphol, is te zien welke banen in gebruik zijn voor het vliegverkeer naar en van Amsterdam Airport Schiphol.

Vergunning

Voor het buitengebruik stellen van de Polderbaan voor de NSS en het aansluitend groot onderhoud is vergunning verleend door de overheid.