20
september
2019
|
15:45
Europe/Amsterdam

Polderbaan komende week tijdelijk buiten gebruik door gepland onderhoud

Schiphol voert tussen maandag 23 september en zondag 29 september geplande onderhoudswerkzaamheden uit bij de Polderbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Polderbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. De Polderbaan en de Kaagbaan zijn zogenoemde ‘preferente banen’ en worden bij voorkeur zoveel mogelijk ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes over minder dicht bewoond gebied komen dan andere banen. Om de overlast tot een minimum te beperken, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan de baan uit.

Aangepast baangebruik tijdens de werkzaamheden

Door buitengebruikstelling van de Polderbaan wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan tijdens de werkzaamheden afgehandeld op de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan.

Werkzaamheden

Tijdens het reguliere onderhoud worden het asfalt van de baan en de baanmarkering waar nodig vernieuwd. Er wordt onder andere rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. De lampen van de Polderbaan worden schoongemaakt en indien nodig worden lampen vervangen. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame ledverlichting vervangen.

Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Zo’n 75 medewerkers werken in verschillende ploegen 24 uur per dag om te zorgen dat de Polderbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Bewoners met vragen

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dat is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website. BAS stuurt ook een mail met informatie over de werkzaamheden aan alle bewoners die eerder hebben laten op de hoogte te willen blijven. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.