08
november
2016
|
14:54
Europe/Amsterdam

Peter van Grinsven nieuwe directeur Corporate Development Royal Schiphol Group

Peter van Grinsven (40) begint op 1 januari 2017 als directeur van de afdeling Corporate Development. In deze rol zal hij zich onder meer gaan bezig houden met het verder ontwikkelen van de toekomstvisie en strategie voor Schiphol.

Van Grinsven was eerder partner bij Boer & Croon Corporate Strategy waar hij veel ervaring heeft opgedaan met het ontwikkelen van strategieën. Hij heeft gewerkt voor uiteenlopende organisaties in zowel de publieke als private sector, waaronder het Ministerie van Defensie en GVB Amsterdam (NoordZuidlijn). Van Grinsven weet strategieën te koppelen aan ontwikkelingen in de markt en complexe stakeholdersvelden.

Mainport ontwikkelen

President-directeur Jos Nijhuis is blij met de komst van Peter van Grinsven. ‘Schiphol heeft een duidelijke strategie: we zijn een mainport. Dat willen we blijven én verder ontwikkelen. Peter gaat met veel energie aan de slag om de strategie vorm te geven. Hij is niet alleen sterk analytisch, maar ook gedreven en mensgericht. In combinatie met zijn ruime ervaring heeft hij veel vernieuwende aspecten in te brengen.’