28
september
2017
|
15:13
Europe/Amsterdam

Parkeren als een pro: 5 tips

Kom je vaak met de auto naar Schiphol? Dan is het goed om te weten dat parkeren op de luchthaven per 1 oktober verandert. Wil je weten hoe en waar je straks de beste plekken vindt? Met deze tips parkeer je als een pro.

 

Tip 1: Check borden en route

Reed je voorheen op de automatische piloot naar P2 om iemand op te halen of weg te brengen? Vanaf 1 oktober gaat dat niet meer: P2 verdwijnt. Deze parkeergarage maakt plaats voor onze nieuwe pier en terminal. En nee: je wordt niet gek... ook de borden boven de weg zijn voortaan anders. Dus even de automatische piloot uit en goed opletten als je Schiphol oprijdt. Volg de borden ‘Parkeren’ om snel een topplek te bemachtigen.

 

Tip 2: Kijk op de klok

Als je parkeert op Schiphol, is het belangrijk dat je weet hoe lang je dat wilt doen: korter of langer dan 48 uur? Korter dan 48 uur kan je terecht in P1 Kort Parkeren. Voor langer dan 48 uur reserveer je de voordeligste plek op P3 Lang Parkeren of kies je voor P6 Valet Parking. Je stapt dan vlakbij de terminal uit en laat je auto door ons parkeren. Als je langer dan 48 uur in P1 Kort Parkeren staat, betaal je een fiks overschrijdingstarief. Dit berekenen we liever niet, maar is noodzakelijk om voor iedereen die wil parkeren Schiphol bereikbaar te houden. Houd de klok dus goed in de gaten!

 

Tip 3: Halen en brengen als de beste

Iemand wegbrengen? Dan kun je een passagier snel laten uitstappen bij de gratis kiss & ride voor de vertrekhallen. Toch liever je auto even parkeren zodat je mee kan lopen of iemand op kan halen? Kies dan voor P1 Kort Parkeren. De naam verraadt het al: in deze garage kun je kort en snel je auto kwijt. Let wel op dat je niet te lang parkeert, je auto mag hier maximaal 48 uur blijven staan.

 

Tip 4: Reserveren is voordelig parkeren

Als je precies weet wanneer je met de auto naar Schiphol komt, is het superslim om je parkeerplek van tevoren te reserveren. Het scheelt je zoeken naar een plek en is vaak nog goedkoper ook! Net als met je vliegtickets boeken geldt de wet van vraag en aanbod: is het druk op de dag dat je wilt parkeren? Dan betaal je meer voor je parkeerplek dan in een rustigere periode.

 

Tip 5: Laat je auto parkeren

Was je gewend om langer dan 48 uur op P1 of P2 te parkeren? Niets aan de hand! Reserveer dan de gloednieuwe valetservice P6 Valet Parking. Je parkeert dan vlakbij de terminal en geeft eenvoudig je sleutels af. Wij parkeren je auto en bij terugkomst staat hij weer voor je klaar. Wil je je niet druk maken om parkeertijden en gewoon je auto voor de deur zetten? Ga dan voor het gemak van Terminal Valet Parking.

Bekijk de gewijzigde parkeermogelijkheden per 1 oktober.