26
juli
2012
|
13:00
Europe/Amsterdam

Papierloze luchtvracht breidt uit naar China

Afspraak tussen China en Nederland over E-freight moet administratie vereenvoudigen

Amsterdam Airport Schiphol, de International Air Transport Association (IATA) en de Chinese Douane hebben afspraken gemaakt over de implementatie van het digitaliseren van vrachtdocumenten tussen China en Nederland. Naar verwachting zal op 1 oktober, de nationale feestdag van China, een eerste symbolische, papierloze zending van Nederlandse bloemen naar China gaan. Chinese Mooncakes zullen die dag, voorzien van digitale documenten, naar Nederland worden verstuurd.

De intentieverklaringen volgen op een bezoek van een delegatie hooggeplaatste functionarissen van de Chinese Douane aan Schiphol onder leiding van Des Vertannes, Global Head of Cargo van IATA. Het bezoek was onder meer bedoeld om het concept van e-Freight in de praktijk te zien. In 2010 is het Nederlandse consortium e-Freight @ NL opgericht, met steun van de Nederlandse overheid, om logistieke partijen te laten overschakelen van papieren naar digitale vrachtdocumenten. De Chinese delegatie liet zich ter plaatse informeren over de voordelen van e-Freight.

Saskia van Pelt, Director of Business Development van Schiphol Cargo: “China is ’s werelds grootste exporteur en een zeer belangrijke handelspartner voor het Nederlandse bedrijfsleven. Wij kunnen onze doelstellingen om van Schiphol een papierloze luchthaven te maken niet realiseren zonder de steun en betrokkenheid van de Chinese autoriteiten en luchtvaartmaatschappijen. E-freight is efficiënter, duurzamer en sneller dan de huidige lading papieren documenten die met luchtvrachtzendingen worden meegestuurd. Van een wereldwijde overstap op e-Freight profiteren uiteindelijk alle partijen in de logistieke keten.”

E-freight

E-freight is in 2004 door de internationale organisatie voor luchtvaartmaatschappijen IATA geïntroduceerd om een gestandaardiseerde manier van papierloze luchtvracht mogelijk te maken. Door papieren documenten te vervangen door digitale documenten, en deze vooraf bij de juiste autoriteiten te laten terechtkomen, kan het volledige luchtvrachtproces sneller en efficiënter verlopen.