06
juni
2012
|
12:00
Europe/Amsterdam

Oranjekoorts op Schiphol

Voetbal kijken & spelen op Jan Dellaertplein

Vrijdag 8 juni om 9.30 uur opent ‘s werelds bekendste straatvoetballer Soufiane Touzani, een Cruyff Court en een EK-tribune op Schiphol met een demonstratie freestyle.

Speciaal voor reizigers, bezoekers en Schipholwerkers is een echte EK-tribune opgebouwd zodat zij geen enkele wedstrijd van het Europees kampioenschap hoeven te missen. De EK-tribune staat voor Schiphol Plaza tegenover het Astrovisionscherm, een groot beeldscherm van 11,5 bij 6,5 meter.

De EK-tribune en het Cruyff Court worden mogelijk gemaakt door Amsterdam Airport Schiphol, Coca Cola en ING, hoofdsponsor van Oranje.

Op het Cruyff Court van 18 bij 10 meter worden diverse Oranje-activiteiten georganiseerd door ING. Zo kunnen Oranjefans meedoen aan het populaire ING spel ‘Koning Penalty’ en scoren voor de Johan Cruyff Foundation. Het kunstgras van dit speciale Cruyff Court op Schiphol is beschikbaar gesteld door TenCate, vaste partner van de Johan Cruyff Foundation.

In de eerste helft van juni vertrekken 50 extra charters vanaf Schiphol naar de Oekraïne (Charkov) ten behoeve van de fans die het Nederlands Elftal ‘live’ willen toejuichen.

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. Inmiddels liggen er 156 Cruyff Courts, waarvan 21 in het buitenland. Deze zijn gerealiseerd in de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba, Engeland, Spanje, Marokko, Oeganda, Brazilië, Israël, Japan en vier in Zuid-Afrika. www.cruyff-foundation.org