26
september
2017
|
16:14
Europe/Amsterdam

Op virtuele schoolreis naar Schiphol met Google Expedities

Samenvatting

Altijd al eens vlak bij de landingsbaan op Schiphol willen staan? Of de verkeerstoren eens van binnen willen zien? Scholieren kunnen vanaf vandaag op een virtuele schoolreis naar Schiphol met Google Expedities. 360°- en 3D-afbeeldingen maken het mogelijk dat kinderen kunnen rondkijken op Schiphol zonder dat ze hun eigen klasgebouw verlaten. De kinderen van de Katholieke Scholengemeenschap uit Etten-Leur hadden vandaag de primeur.

De docent fungeert tijdens de virtuele schoolreis als gids en kan leerlingen vijf verschillende locaties op Schiphol laten zien: een KLM Boeing 787 Dreamliner bij de gate, een toegangsweg naar een landingsbaan, de brandweer die oefent met de FireFly, een bagagerobot en een kijkje in de luchtverkeerstoren. Leerlingen kunnen niet alleen rondkijken op deze locaties, ze krijgen ook uitleg en achtergronden bij wat ze zien.

Jos Nijhuis, president-directeur van Royal Schiphol Group: ‘We zijn er erg trots op dat onze mooie luchthaven deel uitmaakt van Google Expedities. Deze nieuwe manier van leren past heel goed bij de digitale ambities die we met Schiphol hebben. Google Expedities biedt scholieren de kans om Schiphol als poort naar de wereld beter te leren kennen. Gewoon vanuit het klaslokaal!’

 

Over Google Expedities
Google Expedities is een onderwijstool waarmee klassen en kleine groepen virtuele excursies over de hele wereld kunnen maken. Vanaf vandaag vandaag naar Schiphol en ook naar de Tweede Kamer in Den Haag.De keuze voor deze locaties is gebaseerd op een rondvraag langs leraren in het Nederlandse onderwijs. Naast deze Nederlandse bestemmingen kunnen scholieren ook virtueel op excursie naar zo’n 200 bezienswaardigheden wereldwijd zoals Machu Picchu, Antartica en het ruimtestation ISS.

De app is gratis te downloaden via Android of IOS.
Google Cardboard maakt het mogelijk dat docenten op een simpele manier leerlingen virtual reality kunnen laten beleven.