Amsterdam,
31
juli
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Ondernemer krijgt vliegende internationale start door competitie Schiphol Go Multinational

Samenvatting

Ondernemer Tarique Arsiwalla won dit voorjaar met zijn bedrijf Protix, dat een duurzaam voedsel voor kweekvissen maakt, de Go Multinational ondernemerscompetitie. Hij mocht op kosten van Amsterdam Airport Schiphol een maand lang op één van de 317 bestemmingen van Schiphol zijn revolutionaire product internationaal een vliegende start geven. Het was een succesvolle maand voor Arsiwalla.

Het winnen van Go Multinational betekende dat Arsiwalla zijn marktlancering in Chili ruimer kon financieren en gerichter kon promoten. Chili is een zeer belangrijke markt voor Protix, omdat het land enkele van de grootste vissenkwekerijen van de wereld herbergt. Midden in het zakencentrum kreeg Arsiwalla een tijdelijk pop-up office ter beschikking om zijn uit insecten afgeleide voer voor kweekvissen ter plekke te promoten.

De maand is voor Protix zeer succesvol verlopen vertelde Arsiwalla bij terugkomst op Amsterdam Airport Schiphol: 

 

Tarique Arsiwalla
Dankzij de Go Multinational ondernemerscompetitie zijn we internationaal in een stroomversnelling terechtgekomen en zijn we nu onder andere bezig met het opschalen van twee fabriekslocaties in Chili voor het kweken van insecten. Ook hebben we dankzij onze pop-up office in Santiago veel mensen persoonlijk kunnen ontmoeten wat interessante leads en nieuwe inzichten heeft opgeleverd. Deze stap is voor ons een prachtige showcase voor verdere internationale groei.
Tarique Arsiwalla

Benieuwd hoe het Tarique Arsiwalla is vergaan in Chili? Bekijk hier een verslag van zijn trip