09
september
2013
|
14:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe zuinige bussen voor vervoer van en naar P3 en P4

Reizigers die hun auto geparkeerd hebben op P3 of P4 worden vanaf vandaag naar de terminal gebracht in nieuwe, energiezuinige bussen. Maarten de Groof, Chief Commercial Officer van Schiphol Group nam vandaag de drie nieuwe bussen officieel in gebruik.

Het interieur van de bussen is aangepast, met lage instap voor minder validen en veel ruimte voor koffers. Op schermen wordt tijdens het vervoer naar de terminal informatie gegeven over het check- in en bagage drop-off proces, en de bijzondere faciliteiten die Schiphol biedt om het verblijf aangenaam te maken. Bij de bushalte van de P3 bus voor Schiphol Plaza kunnen terugkerende reizigers zien wanneer de eerstvolgende bus naar het parkeerterrein arriveert.

Schiphol verduurzaamt haar eigen wagenpark. Duurzame mobiliteit is één van de speerpunten van Corporate Responsibility-beleid. De bussen voldoen aan de Euro5_EEV norm voor uitstoot. Ze rijden op de schoonste diesel. De uitstoot hiervan is met is vergelijkbaar met het rijden op aardgas.

De nieuwe bussen zijn vervaardigd door VDL uit Heereveen. Het merk, Citea, is onlangs uitgeroepen tot Coach of the Year van West Europa.

Om een parkeerplaats op P3 of P4 te reserveren boekt men Schiphol Smart Parking of Schiphol Park & Travel op de website van Schiphol; www.schiphol.nl/parkeren.