Schiphol,
30
september
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe directeur voor Rotterdam The Hague Airport

Roland Wondolleck wordt adviseur Raad van Bestuur Schiphol Group Ron Louwerse treedt aan als directeur Rotterdam The Hague Airport

Samenvatting

Rotterdam The Hague Airport krijgt een nieuwe directeur. Na bijna 32 jaar aan het roer van de Rotterdamse luchthaven te hebben gestaan wordt Roland Wondolleck (62) adviseur van de Raad van Bestuur van Schiphol Group. Wondolleck wordt opgevolgd door Ron Louwerse (56), de huidige Directeur Safety, Security & Environment van Amsterdam Airport Schiphol. Ron Louwerse treedt per 1 februari 2016 aan als directeur van Rotterdam The Hague Airport en zal voorafgaand daaraan vanaf half november aan zijn inwerkperiode in Rotterdam beginnen.

Roland Wondolleck is al ruim drie decennia 'het gezicht' van de Rotterdamse luchthaven. Bij zijn aantreden in 1984 was sluiting van de toen nog gemeentelijke luchthaven Rotterdam een reële optie. Wondolleck: "De luchthaven die ik hier aantrof was zwaar verliesgevend. Er werden tal van scenario's onderzocht om onze luchthaven een stabiele basis voor de toekomst te geven. Tegen die achtergrond werd Schiphol in 1990 voor 100% aandeelhouder". Tijdens zijn directeurschap heeft Roland Wondolleck niet alleen de beruchte 'sluitingsdiscussie' over de luchthaven voor eens en voor altijd beëindigd maar vooral, samen met zijn team en loyale ketenpartners, gebouwd aan de kwalitatief hoogwaardige luchthaven van vandaag.

Ook werd onder Wondolleck's regie een breed en stevig politiek maatschappelijk draagvlak voor de eens omstreden luchthaven gesmeed. Vandaag de dag reizen jaarlijks zo'n 1,7 miljoen passagiers naar ruim 40 Europese bestemmingen via Rotterdam The Hague Airport. Dankzij de inzet van Roland Wondolleck wordt de luchthaven gezien als de voordeur van de regio en daarmee als luchthaven van grote toegevoegde waarde voor welvaart en werkgelegenheid in Zuidwest Nederland.

Wondolleck wordt als directeur van Rotterdam The Hague Airport opgevolgd door Ron Louwerse. Louwerse werkt sinds 1997 voor Schiphol en heeft diverse functies bekleed binnen de luchthaven. In zijn laatste functie als Directeur Safety, Security & Environment was hij onder meer verantwoordelijk voor de invoering van de centrale security op Schiphol, die op 3 juni jongstleden in gebruik werd genomen. Voor zijn carrière op Schiphol begon was Ron Louwerse onder meer bij de politie werkzaam in Rotterdam en West Friesland.

Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group
Roland Wondolleck is al jarenlang letterlijk en figuurlijk het gezicht van Rotterdam The Hague Airport. Hij heeft de luchthaven gebracht naar de uitstekende resultaten van nu. Wij zijn ervan overtuigd met Ron Louwerse een zeer deskundig en betrokken opvolger van Roland Wondolleck te hebben gevonden. Schiphol Group heeft  alle vertrouwen in de toekomst van Rotterdam The Hague Airport onder de leiding van Ron Louwerse.
Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group