05
mei
2013
|
12:00
Europe/Amsterdam

Nederland zwaait Anouk uit met Schiphol Uitzwaai-app

Vandaag is Anouk vertrokken naar Malmö waar 14 mei a.s. het Eurovisie Songfestival van start gaat. Om de zangeres een hart onder de riem te steken hebben veel Nederlanders haar online uitgezwaaid. Met de Uitzwaai-app is het mogelijk om vanachter je webcam mensen uit te zwaaien die vanaf Schiphol op reis gaan. De luchthaven riep Nederlanders op om Anouk uit te zwaaien voor haar vertrek naar Zweden. Naast vele fans, hebben ook collega’s en vrienden haar middels een filmpje uitgezwaaid en succes toegewenst. De compilatie van alle uitzwaaifragmenten is vanaf vandaag online te bekijken op www.facebook.com/schiphol

Een goed gevoel

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door PanelWizard, is gebleken dat bijna acht op de tien Nederlanders van 18 jaar en ouder wel eens iemand fysiek uitzwaait op Schiphol. Het grootste deel van de Nederlanders vindt het leuk om een ander uit te zwaaien om de reiziger zo met een goed gevoel te laten vertrekken.

Uitzwaaimoment

Onder andere de afstand naar het vliegveld en het tijdstip van vertrek, blijken soms factoren die het lastig maken om een vriend(in) of familielid uit te gaan zwaaien. Schiphol Uitzwaaien maakt het nu mogelijk om, op een moment naar keuze, zelf een uitzwaaimoment te maken en vervolgens vrienden oproepen dit ook te doen.

Uitzwaaifilmpje

Met alle uitzwaaifragmenten die zijn opgenomen, hoopt Schiphol dat Anouk met een warm gevoel is vertrokken en wenst haar veel succes in Zweden. Vanaf vandaag wordt het persoonlijke uitzwaaifilmpje voor Anouk getoond op de grote schermen op Schiphol en de kleine schermen bij de gates.

Naast deze speciale uitzwaai-actie voor Anouk, kan iedereen zijn/haar vrienden en kennissen het hele jaar door uitzwaaien via www.schiphol.nl/uitzwaaien.