Schiphol,
02
november
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Marieke Meiring nieuwe pastor op Schiphol

Samenvatting

Ds. Marieke Meiring-Snijder (52) uit Woerden is per 1 november benoemd tot luchthavenpredikant op Schiphol. Zij is de opvolger van ds. Wina Hordijk-van der Zwaag, die met emeritaat gaat en op 22 oktober afscheid heeft genomen.

Marieke Meiring was sinds 2009 predikant van de Protestantse Gemeente te IJsselstein. Daarvoor werkte zij als predikant van de Presbyteriaanse Kerk in Maleisië.

Het Luchthavenpastoraat van Amsterdam Airport Schiphol bestaat uit drie pastores. Naast een pastor uit de Protestantse Kerk, vertegenwoordigt Gerard Timmermans de Rooms Katholieke Kerk. Nicolas Sarot is pastor namens het samenwerkingsverband van de Oud-Katholieke en Anglicaanse Kerk.

Samen met 27 vrijwilligers geven zij geestelijke steun aan reizigers, werknemers en bezoekers van de luchthaven. Meer informatie over het Luchthavenpastoraat Schiphol is te zien op www.luchthavenpastoraat.nl.

Koninklijke onderscheiding voor Wina Hordijk

Tijdens haar afscheidsreceptie mocht Wina Hordijk uit handen van Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau in ontvangst nemen. Zij kreeg deze onderscheiding vanwege haar voortdurende inzet op het gebied van vrijwilligerswerk en opvang in de gemeente Haarlemmermeer.