Schiphol,
18
mei
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Mansveld opent OV-knooppunt op Schiphol

Samenvatting

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) heeft vanmorgen in het bijzijn van Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group, het nieuwe busstation 'knooppunt Schiphol-Noord' geopend. Het busstation heeft acht haltes, verknoopt de verschillende buslijnen in de Schipholregio en biedt reizigers overstapmogelijkheden in alle richtingen. Het station heeft een bijzondere overkapping waar een vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog voor is hergebruikt.

Het station is een ware blikvanger door de bijzondere overkapping. De vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog werd begin jaren '40 gebouwd in Groot-Brittannië en is in 1958 aangekocht door de gemeente Rotterdam. Het busstation heeft zowel binnen als buiten LED-verlichting en heeft zonnepanelen op het dak.

Bereikbaarheid

Knooppunt Schiphol-Noord is onderdeel van het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer (AROV) dat is opgezet om de bereikbaarheid tussen verschillende regio's te verbeteren en het reizen 'van deur tot deur' makkelijk te maken. Er is een kiss & ride zone voor automobilisten en reizigers en een chauffeursloge voor de buschauffeurs. Het station biedt reizigers de mogelijkheid om over te stappen op meerdere lijnen in de Schipholregio.

Samenwerking

Het station is gerealiseerd door een samenwerking van de Stadsregio Amsterdam, de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol Group, de provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Knooppunt Schiphol-Noord is een ontwerp van architectenbureau Claessens Erdmann.

Op SchipholTV is het busstation en de opening te zien: