01
juli
2014
|
10:00
Europe/Amsterdam

Luchthaven start vakantie met verrassend entertainment

Schiphol adviseert goede voorbereiding

Ruim 16 miljoen passagiers reizen in juli, augustus en september via Amsterdam Airport Schiphol. Topdrukte wordt verwacht in het weekend van vrijdag 25 juli met op die dag circa 190.000 passagiers (aankomend, vertrekkend en overstappend).

Schiphol zet gedurende de drukste perioden in de zomermaanden extra personeel en entertainment in om reizigers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Reisadvies

Schiphol adviseert reizigers om goed voorbereid en op de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft, naar Schiphol te komen. Passagiers kunnen hun inchecktijd versnellen door thuis via internet in te checken en bij hun luchtvaartmaatschappij te informeren over de regels voor het meenemen van hand- en ruimbagage.

Schiphol verbouwt, vernieuwt, verbindt

Om reizigers en luchtvaartmaatschappijen ook in de toekomst goed te kunnen blijven bedienen, verbouwt Schiphol op dit moment flink. Schiphol doet er alles aan om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Tijdens de werkzaamheden kunnen reizigers gewoon gebruik maken van de faciliteiten op de luchthaven.

Een gastvrij Schiphol

Entertainers heten in de zomermaanden de vakantiegangers welkom op Schiphol met muziek, zang en straattheater. Op het programma staan onder meer een optreden van twee steltenlopers die een 'Dutch tango' dansen en een jongleur die wel heel bijzondere kunsten vertoont. Muzikale optredens worden verzorgd door het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee en het Douane Combo. Ook kunnen reizigers hun eerste vakantiekaart al gratis vanaf Schiphol naar huis sturen.