04
juli
2014
|
11:00
Europe/Amsterdam

Liesbeth van der Pol nieuwe supervisor Architectuur en Stedenbouw

Liesbeth van der Pol is vanaf 1 juli 2014 de nieuwe supervisor Architectuur en Stedenbouw van Schiphol. De supervisor zorgt en bewaakt de integrale ruimtelijke kwaliteit van alle ontwikkelingen op de luchthaven. Van der Pol (Amsterdam, 1959) is partner en architect bij Dok architecten en voormalig Rijksbouwmeester. Ze is opvolger van Kees Christiaanse, die van 2008 tot 2013 de rol van supervisor vervulde.

De Supervisor Architectuur en Stedenbouw Schiphol is verantwoordelijk voor de ontwerpkwaliteit van de ontwikkelingen op de luchthaven Schiphol op alle schaalniveaus, van stedenbouw en openbare ruimte tot architectuur en interieur design. 'Schiphol vernieuwt steeds en zorgt voor een inspirerende beleving voor reizigers en bewoners. Het is voor mij een bijzondere opdracht in een unieke omgeving', aldus Van der Pol. De supervisor werkt nauw samen met terminalarchitect Jan Benthem (Benthem Crouwel Architecten) en landschapsarchitect Adriaan Geuze (West 8).

AirportCity Schiphol

Schiphol is een plek waar de luchtvaartactiviteiten zorgdragen voor een sterke economische impuls, die zich vertaalt in de ontwikkeling van werklocaties, zowel op logistiek gebied als op het gebied van - in toenemende mate flexibel - kantoorwerkgelegenheid. De supervisor speelt ook in die landzijdige ontwikkeling een belangrijke rol van de AirportCity. Het gaat daarbij zowel om de keuze van de gebouwarchitecten, een juiste stedenbouwkundige inpassing van Aviation en Non-Aviation activiteiten en de spanning tussen de gebouwen en het openbaar gebied.