17
juni
2013
|
15:00
Europe/Amsterdam

Lespakket Schiphol voor basisscholen gepresenteerd

Luchthaven Schiphol een bijzondere buur om kennis mee te maken

De leerlingen van groep 6/7 van de Michiel de Ruyterschool in Amstelveen maakten vanmorgen kennis met het nieuw ontwikkelde Lespakket Schiphol. Jos Nijhuis (president-directeur van Schiphol Group), Daniëlle Meiboom (secretaris Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol) en Jan-Willem Groot (wethouder Schipholzaken Amstelveen) stonden voor de klas en sloegen een brug tussen de belevingswereld van de leerlingen en de wijde wereld van de internationale luchthaven.

Schiphol biedt tal van aangrijpingspunten voor het onderwijs. Taal, rekenen, aardrijkskunde geschiedenis, techniek economie en biologie komen dagelijks tot uiting in het werk op de luchthaven. Om kinderen kennis te laten maken met deze bijzondere buur hebben Schiphol en CROS samen een lespakket ontwikkeld voor de hoogste klassen van de basisschool. Het lespakket gaat niet alleen over Schiphol als vertrekpunt voor de vakantie, maar ook over duurzaamheid op Schiphol, werken op Schiphol en vrachtvervoer. Met Schiphol als thema worden verschillende vaardigheden zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie op een creatieve manier gecombineerd.

Het lespakket bestaat uit een ontdekboek en drie werkbladen. Ter ondersteuning van het lespakket biedt de Schiphol Junior website ondersteunend filmmateriaal, extra opdrachten en leuke spelletjes. Het lespakket is flexibel in te passen en daardoor gemakkelijk te koppelen aan de bestaande lesstof en is voorzien van een speciale docentenhandleiding. Na een periode van proefdraaien op een beperkt aantal scholen, is het pakket nu helemaal klaar en beschikbaar.

Jos Nijhuis: “Schiphol is met 317 rechtstreekse bestemmingen de poort naar de hele wereld. Als je naar school gaat in de buurt van Schiphol is die poort letterlijk naast de deur. Met dit lespakket willen we laten zien wat er zich allemaal bij Schiphol afspeelt. Schiphol voelt zich sterk verbonden met haar omgeving en wil die verbondenheid ook tonen. Dat doen we onder meer met dit lespakket dat we samen met de CROS hebben gemaakt.”

Daniëlle Meiboom: “Met dit lespakket hopen we een positieve bijdrage te leveren aan de kennis over Schiphol bij de jeugd, immers onbekend maakt onbemind”.

Er is een gelimiteerd aantal lespakketten beschikbaar. Deze zijn in de eerste plaats bedoeld voor scholen in de omgeving van Schiphol. Lespakketten kunnen worden aangevraagd via www.schipholjunior.nl.