13
november
2013
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kikkers-jeugd ontsteekt officieel het licht

Schipholfonds doneert 64.000 euro

Geheel in stijl van Sint Maarten hebben jeugdige spelers van MHC De Kikkers op vrijdag 8 november officieel de verlichting van het vierde speelveld ontstoken. Na een lampionnen optocht werd in aanwezigheid van Michael van Praag, voorzitter van het Schipholfonds, de duurzame LED verlichting aan gedaan. Deze verlichting is mogelijk gemaakt door een donatie van het Schipholfonds van ruim 64.000 euro.

Met een verlicht veld kunnen daar ook ’s avonds wedstrijden en trainingen plaatsvinden en is er meer ruimte om mindervalide hockeyers te laten spelen. Daarnaast kan met een volwaardig vierde speelveld een stap worden gezet in de ambitie van De Kikkers om in 2014 het internationale jeugdtoernooi op hun club te organiseren.

“Als Schipholfonds hebben we met deze donatie twee doelstellingen kunnen realiseren. Met uitbreiding van de spelcapaciteit kan MHC De Kikkers meer mensen, vooral mindervaliden, laten sporten. En daarnaast heeft de vereniging een duurzame verlichting aan kunnen leggen. Nu het licht officieel is aangestoken, wensen we alle leden van De Kikkers veel spelplezier toe op dit veld. “, aldus Michael van Praag.

Het Schipholfonds

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om fysieke beweging te stimuleren. Naast reguliere donaties geeft het fonds twee kaar per jaar een substantiële donatie tot een maximum van 100.000 euro, voor een initiatief voor minder validen en voor een regulier project.

Het fonds is in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Hiertoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven. Zie ook www.schipholfonds.nl