09
juli
2019
|
17:23
Europe/Amsterdam

Je vakantie begint op Schiphol

Samenvatting

Het vakantieseizoen is nu officieel begonnen! Tijdens de vakantieperiode (6 juli t/m 1 september) verwachten we zo’n 12,8 miljoen reizigers op Schiphol. Dat zijn gemiddeld 220.000 reizigers per dag!

Alles op alles voor een vliegende start
Samen met onze partners hebben we deze zomer maar één doel en dat is: jouw vakantie zo ontspannen mogelijk laten beginnen. Want hoe je het ook wendt of keert, je vakantie start hier en je wilt je vakantie gewoon lekker beginnen. En als we je nog een paar tips mogen geven:

Go with the flow
Een goede voorbereiding is het halve werk en die begint al bij je thuis. Dat scheelt jou onnodige stress. Denk aan een geldig reisdocument, online inchecken en het vooraf halen van inentingen, mocht je deze nodig hebben. Dat klinkt logisch, maar het wordt zo nu en dan weleens vergeten.

Kom op tijd, maar niet te vroeg
Natuurlijk wil je niet te laat komen, maar te vroeg is ook niet handig. Te vroeg in de vertrekhal staan heeft niet zoveel zin. Meestal is je incheckbalie nog niet open en sta je onnodig te wachten. Het lijkt met het oog op de drukte fijn als je heel vroeg komt, maar het tegenovergestelde gebeurt: het wordt alleen maar drukker omdat er meer mensen langer in de terminal zijn. Wat kun je doen om precies op tijd op Schiphol aan te komen? Check de adviestijd van je luchvaartmaatschappij. Voor vluchten binnen Europa is dat meestal twee uur van tevoren en voor intercontinentale vluchten drie uur. 

Eerste hulp bij handbagage
Van vloeistoffen tot elektronica en van medicijnen tot babyvoeding: als je met handbagage reist moet je opletten wat je meeneemt. Pindakaas mee op vakantie? Helaas pindakaas! Vloeistoffen mogen namelijk niet mee. Pak verder je reisdocumenten, vloeistoffen en elektronica zo in, dat je ze altijd bij de hand hebt. Zo hoef je niet je koffer helemaal om te keren en zorg je ervoor dat niet alleen jij, maar ook reizigers die achter jou in de rij staan sneller door de controle gaan.

Dit is wat je nog meer moet weten:

  • Bekijk nu alvast de verwachte drukte op jouw reisdag
  • Extra medewerkers: we zetten extra medewerkers in en zetten we crowdteams in om passagiersstromen in goede banen te leiden.
  • Drive-Inchecken op P3: vlieg je met TUI, KLM of Transavia en parkeer je op P3 deze vakantie? Dan kun je op de parkeerplaats al inchecken en je bagage afgeven, zodat je in de vertrekhal al één handeling kunt skippen.

  • We hebben 3.000 parkeerplaatsen extra vergeleken met vorig jaar. 

  • Let op als je alleen reist met minderjarige kinderen (tot 18 jaar). Je hebt toestemming nodig van de ouder(s), voogd of een ander die het gezag over het kind heeft.

  • Sinds 2019 wordt de handbagage van passagiers die reizen naar bestemmingen buiten Europa gecontroleerd met nieuwe 3D CT-scans. Dat betekent dat alle vloeistoffen en elektronische apparatuur in de handbagage mag blijven.

Op www.schiphol.nl/summer lees je alle tips en tricks voor een soepel begin van je reis.

Een fijne zomer!