09
september
2013
|
08:00
Europe/Amsterdam

Jan Heppener ontvangt ‘Jan Dellaert Award’

Jan Heppener heeft vrijdagavond 6 september de ‘Jan Dellaert Award’ ontvangen. De award werd tijdens het jaarlijkse ‘Summer Event’, een bijeenkomst met luchtvaartmaatschappijen en afhandelaren, aan hem uitgereikt door Ad Rutten, Executive Vice President & COO van Schiphol Group.

Jan Heppener heeft zijn sporen in de Nederlandse luchtvaart ruimschoots verdiend. Hij begon zijn luchtvaartloopbaan in 1965 als achttienjarige bij Martinair op de afdeling Maintenance. Vervolgens werkte hij vanaf 1968 gedurende twintig jaar in diverse functies bij transavia.com. Zijn laatste functie hier was Operationeel Directeur. Daarna bekleedde Heppener directiefuncties bij onder andere Air Holland, Dutchbird, ArkeFly en Corendon Airlines Netherlands.

“We zijn trots dat we de Jan Dellaert Award mogen uitreiken aan een boegbeeld van de Nederlandse luchtvaart. Door zijn positieve drive en zijn gave om mensen te binden, heeft Jan Heppener onze nationale luchtvaart stappen verder gebracht”, aldus Ad Rutten.

Jan Dellaert Award

De ‘Jan Dellaert Award’ is bestemd voor een organisatie of persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de luchtvaartindustrie in Nederland en Amsterdam Airport Schiphol. De prijs is vernoemd naar de 'vader van Schiphol', Jan Dellaert, de grondlegger en eerste stationschef.