18
november
2016
|
15:05
Europe/Amsterdam

Jaarverslag Schiphol op tweede plaats Transparantiebenchmark

Met scores die heel dicht bij elkaar lagen, won Schiphol donderdag 17 november de tweede plaats op de Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken. Dit is een belangrijke erkenning van de kwaliteit van onze verslaggeving.

Met de Transparantiebenchmark worden elk jaar de inhoud en kwaliteit van verslaggeving over maatschappelijke thema’s van de top 500 Nederlandse ondernemingen onderzocht. Royal Schiphol Group heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen gemaakt met het integraal rapporteren over zowel financiële als niet-financiële thema’s.

Publiekelijke erkenning

‘We zijn super trots op dit resultaat’ zegt Els de Groot, Chief Financial Officer van Schiphol Group. ‘Vorig jaar behaalden we de 7e plaats en wonnen we bovendien de Innovatieprijs. En ook in ons jaarverslag van 2015 communiceren we open en eerlijk over onze resultaten en beleid. Deze tweede plaats sterkt ons om daar verder mee door te gaan.’

Eerlijk over dilemma’s

‘In haar verslaggeving gaat de luchthaven in op een aantal zeer concrete dilemma’s,’ aldus de jury. ‘Deze dilemma’s hebben niet alleen betrekking op de huidige situatie, maar gaan ook in op de positie die de luchthaven in de toekomst inneemt.‘ Ook sprak de jury haar bewondering uit over de toegankelijke vormgeving van het  jaarverslag van Schiphol.

Het Jaarverslag van Schiphol Group is te lezen op www.jaarverslagschiphol.nl

Foto onderschrift: Denise Pronk, Programmamanager Corporate Responsibility, bij de bekendmaking van de uitslag van de Transparantiebenchmark. Op het podium ook vertegenwoordigers van nummer één, Alliander, en NS die de derde plaats behaalde.