21
juni
2019
|
12:58
Europe/Amsterdam

Is er een dokter in de zaal?

Samenvatting

… het antwoord op de vraag is: ja! Je vaccinatie halen voor je vakantie? Op Schiphol kan dat! Voor reizigers, bezoekers en werknemers op de luchthaven is er een medisch centrum. Met een eerstehulppost, een travel clinic en een apotheek in vertrekhal 2 bieden we 24/7 de zorg aan die onze reizigers (soms) nodig hebben.

Ben je ‘Fit-to-fly?
Naast vaccineren, kan je ook langskomen om te checken of je wel ‘fit-to-fly’ bent. Een arts of een verpleegkundige adviseert jou of je klaar bent voor je reis of dat er nog maatregelen genomen moeten worden. Het medisch centrum is niet zoals je bij een huisartsenpraktijk gewend bent: een afspraak maken voor een consult is gelukkig niet nodig.

Ik ben mijn medicijnen vergeten!
Geen nood! Onze apotheek heeft wel meer dan 800 medicijnen op voorraad! Met een recept kun je bij de apotheek bijvoorbeeld malariatabletten ophalen voordat je aan je verre reis begint, of helpt je met reguliere medicijnen als je die bent vergeten!

Voor wie?
De medische service op Schiphol is voor iedereen toegankelijk. Het team van artsen en verpleegkundigen bij de eerste hulp huisartsenpost staat 24/7 voor je klaar. Gemiddeld worden er per jaar 23.000 mensen geholpen bij de eerste hulp huisartsenpost. De meest voorkomende klachten zijn, je raad het misschien al, oorklachten na een vlucht.

In het afgelopen half jaar hebben wel 100 verschillende nationaliteiten gebruik gemaakt van de medische dienst op Schiphol, waarvan 70% met een Nederlandse nationaliteit.

Wil je meer informatie? Kijk dan op:  www.airportmedicalservices.com