17
juli
2019
|
11:07
Europe/Amsterdam

Hoe lang van tevoren moet je op Schiphol zijn?

Samenvatting

Natuurlijk wil je niet te laat komen voor je vlucht. Te vroeg is ook niet handig. Je spreekwoordelijke handdoekje neerleggen bij de gate is namelijk echt niet nodig. Maar hoe kom je precies op tijd? Als je let op onderstaande zaken moet dat lukken.

Hoe laat moet je inchecken?
In het algemeen moet je voor Europese vluchten twee uur van tevoren op Schiphol zijn, en voor intercontinentale vluchten drie uur. Voor de zekerheid nog een uurtje eerder komen lijkt fijn, maar heeft niet zo veel zin. Vaak sta je onnodig te wachten omdat de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappij nog niet open zijn en je je bagage niet kunt afgeven. Dat kan er juist toe leiden dat het drukker wordt in de vertrekhal. Check daarom altijd wat je luchtvaartmaatschappij adviseert en hoe laat de incheckbalies open zijn.

Check de drukte op jouw reisdag
Zal je net zien. Heb je een superstrakke planning, blijken er werkzaamheden op jouw route te zijn waardoor je langer onderweg bent. Check daarom voor vertrek de verwachte drukte op jouw reisdag. Niet alleen zie je daar hoe druk het is, maar we informeren je ook over werkzaamheden of verstoringen op of rond Schiphol. Op vanAnaarBeter kun je bovendien bekijken welke wegwerkzaamheden in de rest van Nederland gepland staan. Reis je met de trein naar Schiphol? Op de site van de NS vind je een overzicht van alle geplande werkzaamheden. Zo kun je hier rekening mee houden voor je op pad gaat.

Download de Schiphol-app
Thuis, onderweg of op de luchthaven, met de Schiphol-app heb je al je reisinformatie bij de hand. Je volgt je vlucht en je persoonlijke reisschema laat precies zien in welke vertrekhal je moet zijn, waar en hoe laat je kunt inchecken en waar je je bagage kunt afgeven. Ook vind je in de app de actuele wachttijden bij security. Zet je de notificaties aan dan krijg je een melding wanneer het tijd wordt om naar je gate te gaan en wanneer het boarden begint. Zo kun je optimaal gebruik maken van je tijd na security. Superhandig! Lees meer over de app of download de Schiphol-app direct in de App Store of via Google Play.