29
oktober
2012
|
13:00
Europe/Amsterdam

Het Schipholfonds zet MHC De Kikkers in het licht

Het Schipholfonds heeft op 27 oktober een donatie van ruim 64.000 euro geschonken aan MHC De Kikkers te Nieuw-Vennep. De Kikkers zet zich enorm in om hockey toegankelijker te maken voor sporters met een verstandelijke beperking.

Met de donatie gaat de hockeyclub duurzame (LED) verlichting op hun vierde speelveld installeren. Hierdoor kunnen daar ook ’s avonds wedstrijden en trainingen plaatsvinden. Met een volwaardig vierde speelveld kan tevens een stap worden gezet in de ambitie van De Kikkers om in 2014 het internationale jeugdtoernooi op hun club te organiseren.

Michael van Praag, voorzitter van het Schipholfonds en voorzitter van de KNVB, overhandigde de cheque tijdens het G-hockeytoernooi, een landelijk hockeytoernooi voor verstandelijk gehandicapten. Michael van Praag lichtte de keuze van het fonds voor De Kikkers toe: “Als Schipholfonds zijn we blij dat MHC De Kikkers met deze donatie duurzame verlichting aan kan leggen, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de spelcapaciteit. Dit komt met name de mindervalide hockeyers ten goede. Onbezorgd bewegen is heel belangrijk en dat moet ook mogelijk en toegankelijk zijn voor deze groep sporters. We wensen hen dan ook veel spelplezier toe”.

Het Schipholfonds

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om fysieke beweging te stimuleren. Naast reguliere donaties geeft het fonds twee kaar per jaar een substantiële donatie tot een maximum van 100.000 euro, voor een initiatief voor minder validen en voor een regulier project.

Het fonds is in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Hiertoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven. Zie ook www.schipholfonds.nl