01
december
2014
|
07:00
Europe/Amsterdam

Het Schipholfonds schenkt led-verlichting aan UNO in Hoofddorp

Op zaterdag 29 november heeft het Schipholfonds 46.881,50 gedoneerd aan voetbalvereniging UNO.

Tom Egbers overhandigde namens het Schipholfonds een cheque van 46.881,50 aan UNO tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde accommodatie op sportpark De Deugd.Met deze donatie heeft UNO de duurzame led- verlichting rondom het nieuwe tweede kunstgrasveld kunnen aanleggen.

Na de officiële opening van het complex door Marjolein Steffens-van de Water, wethouder Fysieke Leefomgeving, Dienstverlening, Participatie en Doelgroepenbeleid van de gemeente Haarlemmermeer, is om 17.00 u door Tom Egbers de lichtinstallatie officieel in werking gesteld.

Tom Egbers, kersverse voorzitter van het Schipholfonds, overhandigde de cheque aan bestuurslid Paul van der Vorm. "Het Schipholfonds ondersteunt duurzame en sportieve initiatieven, we zijn er dan ook trots op dat UNO met onze donatie led-verlichting kan aanleggen. Daarbij biedt verlichting ook meer spelcapaciteit en kunnen nieuwe groepen sporters van start bij UNO. We wensen iedereen veel sportplezier toe".

vv UNO heeft hard gewerkt aan vernieuwing van het sportcomplex. De twintig jaar oude bouwketen, die dienst deden als kantine, hebben plaats gemaakt voor een echte kantine, ook zijn er kleedkamers gebouwd en is een tweede kunstgrasveld aangelegd.Mede dankzij de led-verlichting van het Schipholfonds, waardoor ook 's avonds wedstrijden en trainingen kunnen plaatsvinden, kan UNO nu groeien en ook nog allerlei andere plannen realiseren. Zoals smurfenvoetbal, gehandicaptenvoetbal, 40+ voetbal en meisjesvoetbal.

Het Schipholfonds

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om fysiek bewegen te stimuleren. Naast algemene donaties steunt het fonds grote initiatieven door middel van een donatie die echt het verschil kan maken. De donatie aan voetbalvereniging UNO is zo'n grote donatie.

Het fonds is in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven bij de omgeving tot uiting te brengen. Hiertoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van 500.000 van de luchthaven. Zie ook www.schipholfonds.nl