Schiphol,
31
augustus
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Groot onderhoud aan de Aalsmeerbaan van Schiphol tot en met 4 oktober

Samenvatting

Vanaf heden is het baangebruik op Schiphol aangepast t/m 27 september 16:00 uur (met een mogelijke uitloop t/m 4 oktober 16:00 uur). In deze periode worden de Aalsmeerbaan en de taxibanen daar omheen buiten gebruik gesteld voor de vernieuwing van het lichtbesturingssysteem en gelijktijdig groot onderhoud. Naar verwachting worden de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan in deze periode vaker ingezet.

Amsterdam Airport Schiphol vernieuwt dit jaar de lichtinstallaties op alle start- en landingsbanen. Gelijktijdig wordt het onderhoud aan de banen uitgevoerd, zodat de banen niet langer dan noodzakelijk buiten gebruik hoeven te zijn. Door het onderhoud aan de Aalsmeerbaan en de taxibanen daar omheen kunnen de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan vaker ingezet worden voor vliegverkeer. Hiervoor is ontheffing aangevraagd en verleend. Het afwijkende baangebruik kan leiden tot extra hinder.Schiphol vraagt omwonenden om begrip.

Boilerplate

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020-601 55 55 of door het raadplegen van de website: www.bezoekbas.nl - Planning Baanonderhoud