31
augustus
2017
|
12:54
Europe/Amsterdam

Glutenvrij? Zoek niet langer!

Op Schiphol kun je eten wat je maar wilt. Van sushi tot pannenkoeken en van een snelle burger tot verse oesters. En dat alles in die volgorde, als je daar zin in hebt. Maar met een voedselallergie of dieet is de keuze vaak beperkt. Als het aan ons ligt niet! Overal op de luchthaven vind je een aantrekkelijk aanbod glutenvrije maaltijden.

Zoek niet langer!
Steeds meer mensen eten glutenvrij. Noodgedwongen vanwege een allergie of als bewuste keuze. Hierop spelen we in door samen met onze horeca partner HMSHost het aanbod te vergroten. Of je nu voor of achter de paspoortcontrole bent, overal op Schiphol zijn restaurants met glutenvrije maaltijden te vinden. Zo hoef je nooit lang te zoeken naar een gerecht van jouw gading!

Welke restaurants zijn dat dan?
Van de kaas-, ham- en pesto sandwiches verkopen we in alle Grab and Fly shops glutenvrije varianten. Daarnaast is restaurant LEON een grote aanbieder van maaltijden zonder gluten. Zij bieden in deze categorie verschillende maaltijdboxen, salades en desserts. En zelfs de granola kun je glutenvrij bestellen! Andere restaurants achter de paspoortcontrole waar je terecht kunt zijn: Amsterdam Bread Co. (Lounge 2), Bread! (Lounge 3), Dutch Kitchen (Holland Boulevard), Harvest Market (D-pier), Light Lounge Café (Lounge 4) en de Mediterranean Sandwich Bar (Lounge 1).

Voor ieder wat wils
De horeca-trend van dit moment is afwisseling in aanbod. Niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij, veganistisch, Halal en Koosjer bijvoorbeeld. We vinden het belangrijk dat iedereen gemakkelijk en snel een maaltijd kan vinden, die past bij zijn of haar voedingswensen. In ieder restaurant is er daarom een lijst aanwezig met daarop alle allergenen die in het aanbod voorkomen. Heb je bijvoorbeeld een notenallergie? Dan kun je met deze lijst checken wat je wel en niet kunt bestellen. Eet smakelijk!