12
augustus
2011
|
10:00
Europe/Amsterdam

Fokker 100 op Panoramaterras groot succes:

Ruim 150.000 bezoekers in drie maanden

In minder dan drie maanden tijd hebben ruim 150.000 bezoekers de Fokker 100 op het Panoramaterras van Schiphol bezocht. “De belangstelling is overweldigend”, aldus Otto Ambagtsheer, business area directeur Consumers van Amsterdam Airport Schiphol.

“De belangstelling voor het toestel is nog groter dan we in de meest positieve scenario’s hadden verwacht”, volgens Ambagtsheer. “De reacties van de bezoekers zijn dan ook buitengewoon positief. De Fokker 100 vormt enerzijds het decor van een beknopte historie in de vaderlandse luchtvaart en tegelijkertijd kun je een kijkje nemen in de – vaak toch onbekende en spannende – wereld van de cockpit. Een bezoek aan deze Fokker 100 is dan ook een heuse luchtvaartbeleving en dat verklaart voor een belangrijk deel de grote belangstelling van onze bezoekers.“

Het Panoramaterras is te vinden op de tweede verdieping tussen Vertrekhal 1 en 2, en biedt uitzicht op het platform en een van de start- en landingsbanen van Schiphol. Het bezoek aan de Fokker 100 is gratis.

De Fokker 100

De KLM Cityhopper Fokker 100 werd op 1 juni 2011 onder veel belangstelling opengesteld voor het publiek. De bezoekers van het Panoramaterras kunnen in de Fokker 100 de cockpit bekijken, meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de originele passagiersstoelen, een kijkje nemen in het bagageruim en meer te weten komen over de historie van Fokker. De Fokker 100 is een schenking van KLM aan Amsterdam Airport Schiphol. Het vliegtuig vloog de eerste keer op 2 maart 1989 en voor het laatst op 19 februari 2010.