18
augustus
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

Energiezuinige blauwe band voor bagage Schiphol

Als eerste luchthaven ter wereld gebruikt Amsterdam Airport Schiphol sinds deze zomer de duurzame bagagetransportband BLUEVEYOR. De blauwe bagageband is voor 99 procent recyclebaar en gebruikt zestig procent minder stroom. De blauwe bagagebanden gaan ongeveer zeven jaar mee en kunnen daarna hergebruikt worden voor nieuwe banden.

Op dit moment zijn 14 BLUEVEYOR-transportbanden in de bagagekelder in gebruik over een totale lengte van 110 meter. De transportbanden zijn ontwikkeld door en met Vanderlande Industries. Schiphol wil de energiezuinige blauwe banden op termijn op meer plaatsen in het bagagesysteem gaan gebruiken.

Bagage op Schiphol

Per jaar verwerkt Schiphol ruim 55 miljoen stuks bagage. Per dag kan dat variëren van ongeveer 120.000 stuks op rustige dagen, tot 180.000 op extreem drukke dagen zoals aan het begin van de zomervakantie. In totaal ligt er in de bagagegebieden ruim 30 kilometer transportsysteem; de systemen draaien op 110 serverkasten en bijna tienduizend motoren. De langste weg die een koffer op Amsterdam Airport Schiphol kan afleggen is 2,5 kilometer.

Check-in to sustainability

Schiphol Group anticipeert en investeert in een duurzame toekomst en behoort tot de wereldtop van groene luchthavens. Schiphol Group maakt verbindingen mogelijk. Verbindingen tussen Nederland en rest van de wereld en verbindingen tussen mensen. Schiphol Group onderneemt met respect voor mens, milieu en omgeving. Dat doet zij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met de reizigers en de business partners op de luchthaven.