15
december
2016
|
18:15
Europe/Amsterdam

Eind 2017 ook elektrische bussen van en naar Schiphol

Busvervoer op en rond Schiphol wordt duurzamer. Naast de elektrische Schiphol-bussen die passagiers van en naar vliegtuigen brengen, gaan er vanaf eind 2017 ook elektrische bussen van Connexxion rijden op buslijnen die bezoekers, reizigers en personeel met de luchthaven Schiphol verbindt.

Connexxion heeft vandaag de OV-concessie Amstelland-Meerlanden 2018 van de Stadsregio Amsterdam gewonnen. Schiphol valt onder deze regio.

Als samenwerkingspartner van de Stadsregio Amsterdam heeft Schiphol voorwaarden gesteld aan de dienstverlening van de vervoerder zoals punctualiteit, de inzet van elektrische bussen en innovatieve technieken en goed zitcomfort in combinatie met voldoende ruimte voor bagage. Schiphol zal de infrastructuur voor de eletronische oplaadapparatuur op de luchthaven verzorgen.

Schiphol wil de duurzaamste luchthaven van de wereld worden. Om dit te bereiken heeft de luchthaven de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het reduceren van emissies van het personenvervoer op de luchthaven. Door onder andere de inzet van 167 elektrische Schipholtaxi’s (Tesla’s) en 35 volledig elektrische bussen voor het passagiersvervoer op het platform behoort Schiphol wereldwijd tot de koplopers.