10
oktober
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Duurzaam vervoer centraal op Schiphol tijdens Dag van de Duurzaamheid

Schiphol wil de duurzaamste luchthaven van de wereld worden. Om dit te bereiken heeft de luchthaven de afgelopen jaren al fors geïnvesteerd in het reduceren van emissies van het personenvervoer op de luchthaven. Door onder andere de inzet van 167 elektrische Schipholtaxi’s (Tesla’s) en 35 volledig elektrische bussen voor het passagiersvervoer op het platform behoort Schiphol wereldwijd tot de koplopers.

Dag van de Duurzaamheid: 10% korting op Schipholtaxirit

Vandaag, de Dag van de Duurzaamheid, stimuleren Schiphol en taxipartners BIOS-groep en SchipholTaxi elektrisch personenvervoer. Onder het motto ‘Check in to sustainability’ kunnen reizigers met korting kennismaken met de schone elektrische Schipholtaxi’s. Tussen 10.00 en 22.00 uur krijgt men 10% korting op een rit met een Tesla.

Internationaal duurzaamheidscongres eind oktober op Schiphol

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de luchthaven organiseert Schiphol van 31 oktober tot en met 2 november de internationale conferentie Airports Going Green 2016. Dit congres geldt als de meest vooraanstaande bijeenkomst op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaart. Chicago Department of Aviation en de American Association of Airport Executives hebben negen jaar geleden het initiatief genomen en sindsdien vindt dit congres jaarlijks plaats.

Door dit congres te hosten laat Schiphol zien dat zij een frontrunner is op het gebied van duurzaamheid. Het doel is om airports – door het delen van best practices - aan te moedigen het verduurzamen te versnellen. Niet alleen op de traditionele thema’s geluid en emissies maar ook op werkgelegenheid en circulaire economie.

Tijdens het congres komen onder andere vertegenwoordigers van de luchthavens van Dallas Fort Worth, Mumbai, Frankfurt, Londen, Litouwen en San Francisco aan het woord. Daarnaast delen vooraanstaande sprekers zoals Peter Bakker van het World Business Council of Sustainable Development en Bertrand Piccard van Solar Impulse hun mening en ervaringen.

Meer informatie over het congres, de sprekers en het programma: http://nieuws.schiphol.nl/duurzame-ontmoetingen-op-schiphol-tijdens-internationaal-congres-airports-going-green-2016/

http://www.aaae.org/aaae/Green2016/Default.aspx