Amsterdam,
08
april
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Drie nieuwe leden benoemd in Raad van Commissarissen Schiphol Group

Samenvatting

In de Raad van Commissarissen van Schiphol Group zijn met ingang van 8 april 2015 drie nieuwe leden benoemd. Het betreft Mevrouw Caroline Clarke en de heren Robert Jan van de Kraats en Mikael Ohlsson. Zij vervangen de drie vertrekkende leden de heren Anthony Ruys, Frans Cremers en Jan Brouwer.

 

Waarnemend voorzitter Hazewinkel
Namens de RvC en directie dank ik de drie vertrekkende leden voor de bijdrage die zij hebben geleverd aan  Schiphol Group en de versterking van de mainportfunctie van Schiphol voor Nederland. In het bijzonder dank ik Anthony Ruys die daar als voorzitter leiding aan heeft gegeven.
Waarnemend voorzitter Hazewinkel

 

De Raad van Commissarissen en de directie van Schiphol Group zijn zeer verheugd met het aantreden van de drie nieuwe leden van de Raad van Commissarissen.

Caroline Clarke (1964) is CEO Personal Health Solutions bij Philips en Excecutive Vice President. Daarvoor werkte zij van 1988 tot 2008 voor Sara Lee Household and Body Care, de laatste jaren als Senior Vice President Europe & Africa. Mevrouw Clarke is Britse en woont in Nederland.

Robert Jan van de Kraats (1960) is sinds 2001 CFO en sinds 2006 vice chairman van de Executive Board van Randstad Holding. Daarvoor was hij onder meer CFO van NCM Holding. Hij is ook lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. De heer van de Kraats is Nederlander.

Mikael Ohlsson (1957) was van 2009 tot 2013 CEO en President van de IKEA Group, het bedrijf waar hij vanaf 1979 aan verbonden was. Hij is op dit moment non executive director van Tesco plc, Volvo Car Cooperation, Ikano S.A. en Lindengruppen AB. De heer Ohlsson is Zweed en woont in Nederland.