Amsterdam,
18
december
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Diner voor twee in de verkeerstoren op Amsterdam Airport Schiphol

Een veiling van een etentje in de verkeerstoren, mee oefenen met de brandweer, een kofferrace op Schiphol, karaoke met passagiers: wie de komende dagen op Schiphol komt, heeft goede kans daar Kimberley (24) uit Amsterdam tegen het lijf te lopen. Zij zal zeven dagen lang, 24 uur per dag op onze nationale luchthaven leven en wonen en daar reizigers vragen uitdagingen voor haar te bedenken die ze ter plekke zal uitvoeren. Hoe gekker, hoe beter! Doel: via deze en andere ‘challenges’ zo veel mogelijk geld inzamelen voor UNICEF.

Amsterdam Airport Schiphol is een wereld op zich, met alle voorzieningen die het mogelijk maken het een week lang tot thuis te maken. De komende week is de luchthaven vertrek- en aankomstplek voor reizigers op weg om de kerstdagen met hun familie door te brengen. Kimberley gaat hen vragen ludieke ‘challenges’ te bedenken, die zij in ruil voor een donatie zal uitvoeren en daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor UNICEF.

Van Twister tot een vliegtuigbrand helpen blussen

Zo kan ze proberen wachtende reizigers te vermaken met een potje Twister, gehaaste reizigers onder speciale escorte naar de gate te begeleiden, helpen met koffers sjouwen óf last minute kerstcadeautjes te shoppen voor geliefden. De week start met twee bijzondere veilingen: een Barcelona shirt, gesigneerd door vijf spelers van het eerste elftal en een etentje voor twee op bijna 80 meter hoogte in de verkeerstoren. Maar Kimberley draait haar hand er ook niet voor om, om vliegtuigen naar binnen te marshallen of te helpen bij een brandweeroefening.

Flyinghomeforchristmas.nl

De hele week legt Kimberley avonturen vast en zijn haar video’s en berichten te volgen via Flyinghomeforchristmas.nl. Daar is ook de mogelijkheid om Kimberley online te steunen met een donatie aan UNICEF of haar uit te dagen met jouw challenge. Het resultaat zie je dan mogelijk weer terug op de site en de social kanalen van Schiphol.

Doel is om van donderdag 17 tot en met donderdag 24 december zo veel mogelijk geld op te halen. De donaties zullen onder meer worden ingezet voor diverse onderwijsprogramma’s van UNICEF. Zo krijgen bijvoorbeeld kinderen in moeilijk bereikbare gebieden toegang tot basisonderwijs, waardoor ze toch de kans krijgen om bijvoorbeeld te leren lezen en schrijven en iets van hun toekomst te maken. Slaagt Kimberley het bedrag bij elkaar te krijgen, dan ontvangt ze als tegenprestatie een vliegticket cadeau, zodat zij naar haar familie op Curacao kan vliegen.

Over Schiphol

Schiphol Group is een onderneming die luchthavens in Nederland exploiteert, internationale activiteiten ontplooit en participaties heeft in buitenlandse luchthavens. De exploitatie van Amsterdam Airport Schiphol is haar grootste activiteit. De groep is ook volledig eigenaar van de luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport en heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport.De missie van Schiphol Group is Connecting the Netherlands: Nederland optimaal blijven verbinden met de rest van de wereld en zo een bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en daarbuiten; Connecting to compete en to complete.

Over UNICEF

UNICEF zorgt voor een betere wereld voor kinderen, in het bijzonder voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn. Samen met onze partners werken we in 190 landen en gebieden en geven we kinderen de kans te overleven en zich te ontwikkelen. Omdat wij vinden dat elk kind kind moet kunnen zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team mediarelaties Schiphol Group, telefoon 020 – 601 26 73, e-mail press@schiphol.nl.