26
maart
2012
|
10:00
Europe/Amsterdam

Deze week onderhoud aan de Kaagbaan

De Kaagbaan is van maandag 26 maart tot en met vrijdag 30 maart buiten gebruik vanwege regulier, jaarlijks onderhoud. Naast het regulier onderhoud aan de baan, zoals reiniging van de baan en de baanverlichting, wordt ook het regenwaterafvoerstelsel langs de Kaagbaan gerenoveerd. Het is mogelijk dat hierdoor de Kaagbaan een paar dagen langer buiten gebruik blijft.

In de periode dat de Kaagbaan in onderhoud is zullen gedurende de dag met name de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan extra worden ingezet voor landingen vanuit en starts naar het zuiden. Gedurende de nacht (van 23.00 tot 06.00 uur) zal de Zwanenburgbaan worden gebruikt als vervanger voor de Kaagbaan.

Omwonenden kunnen www.bezoekbas.nl raadplegen voor actuele informatie over de voortgang van en het baangebruik tijdens het onderhoud. Bas staat voor Bewoners Aanspreekpunt Schiphol en is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer van en naar Schiphol. Bas is bereikbaar via telefoonnummer 020-6015555 en is dagelijks van 9.00 - 17.00 uur geopend, ook in het weekend.

Start- en landingsbanen worden intensief gebruikt. Door het veelvuldig starten en landen van vliegtuigen treedt slijtage en verontreiniging op. Om het vliegverkeer veilig te kunnen laten plaatsvinden en de baan in goede staat te houden heeft iedere start- en landingsbaan regelmatig onderhoud nodig.

Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en mogelijke uitloop van de werkzaamheden, is het verdere onderhoudsschema aan de banen in 2012 als volgt:

Kaagbaan - 26 t/m 30 maart

Buitenveldertbaan - 16 t/m 22 april, uitloop waarschijnlijk

Polderbaan - 21 t/m 25 mei

Zwanenburgbaan - 4 t/m 10 juni

Schiphol-Oostbaan - 25 t/m 30 juni

Aalsmeerbaan - 3 t/m 16 september, uitloop waarschijnlijk

Kaagbaan - 1 t/m 5 oktober