14
september
2016
|
11:24
Europe/Amsterdam

De mooiste foto’s uit het Schiphol-archief en digitale animatie Schiphol 1916-2016

Fototentoonstelling Stadsarchief Amsterdam: 9 september - 27 november 2016. Centrale Hal, gratis toegang.

Amsterdam en het Stadsarchief vieren 100 jaar Schiphol. De fototentoonstelling toont de mooiste foto’s uit het archief van Schiphol en een adembenemende digitale animatie Schiphol 1916-2016. Op het modderige veld in de Haarlemmermeerpolder landden in 1916 de eerste militaire vliegtuigen, vier jaar later werden de eerste passagiers verwelkomd. Inmiddels worden er 60 miljoen passagiers per jaar ontvangen.

Zak door de wolken en zie het Schiphol van 1916 in de Haarlemmermeerpolder verschijnen. Scheer over de oude verkeerstoren en de taxieënde Fokkers. De digitale animatie Schiphol 1916-2016 toont de geschiedenis en de ontwikkelingen van Schiphol in vogelvlucht en maakt duidelijk dat op onze nationale luchthaven groei en verandering de enige constanten zijn. De animatie is te zien op het youtube kanaal van Stadsarchief Amsterdam.

De selectie foto’s uit het omvangrijke fotoarchief van Schiphol biedt een unieke kijk in de geschiedenis van Schiphol. De pioniersjaren, de oorlogstijd, de opkomst van de jets, een dagje Schiphol, uitzwaaien op het panoramaterras en de prijswinnende bewegwijzering van Mijksenaar. De tentoonstelling 100 jaar Schiphol biedt elke Schipholganger – en wie is dat niet?