14
augustus
2018
|
15:04
Europe/Amsterdam

Dagje Schiphol: een uitje voor jong en oud

Een origineel dagje uit? Kom eens naar Schiphol! Van speurtochten tot genieten van het uitzicht op het Panoramaterras, van kijkjes achter de schermen tot shoppen en eten op Plaza. Voor jong en oud is er van alles te beleven!

Behind the scenes

Wil je op plaatsen komen waar je normaal gesproken niet komt? Doe dan eens de ‘Toffe Tour’! In deze vernieuwde rondleiding maak je Schiphol van dichtbij mee. Met de hele klas, je familie of gewoon gezellig met z’n tweetjes: de buschauffeur vertelt je alle ins en outs, terwijl je langs de landingsbanen rijdt. De tour duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kids van 6 t/m 12 jaar.

Raadselachtige Route

Zijn jullie echte speurneuzen? Volg dan de Raadselachtige Route! Bij de inlichtingenbalies op Schiphol Plaza kun je een tasje ophalen met daarin een routekaart, plattegrond en aanwijzingen. Tijdens de speurtocht ga je op zoek naar verschillende plaatsen op de luchthaven en de bijbehorende antwoorden op de vragen.

Vliegtuigen spotten

Ben jij een echte aviaton fan? Kom dan lekker vliegtuigen spotten vanaf het Panoramaterras. Neem gratis een kijkje in de Fokker 100, duik de cockpit in, luister naar de meldingen van de verkeerstoren en zak neer in de originele stoelen. Wil je echt met je voeten in de klei? Dan zijn er ook twee spottersplaatsen langs het landingsterrein bij de Polderbaan en de Buitenveldertbaan. Kijk op www.luchtverkeersleiding.nl welke banen er in gebruik zijn voor het beste plekje!

Shop till you drop

Sluit je dag af met een rondje langs de winkels, scoor een origineel cadeau en ga daarna gezellig eten bij een van de vele restaurantjes op Schiphol Plaza. Bekijk hier welke eetgelegenheden en winkels er te vinden zijn.