28
oktober
2011
|
13:00
Europe/Amsterdam

China Cargo Airlines gaat vluchten uitvoeren op Schiphol

Met de lancering van dagelijkse B777-vluchten van China Cargo Airlines heeft Amsterdam Airport Schiphol een nieuwe naam toegevoegd aan de lijst van vrachtmaatschappijen op de luchthaven.

China Cargo Airlines is in juni gefuseerd met Great Wall Airlines en Shanghai Airline Cargo. Het nieuwe China Cargo Airlines heeft zijn activiteiten nu verlegd van Luxemburg naar Schiphol. Great Wall Airlines vloog al vanaf Schiphol, daar komen nu de vluchten van China Cargo Airlines bij.

China Cargo Airlines is een joint venture van China Eastern Airlines, vrachtmaatschappij COSCO, EVA Airways en Singapore Airlines Cargo. De onlangs uitgebreide vrachtvervoerder beschikt thans over 19 vrachttoestellen – vijf van het type 747F, zes van het type 777F, drie van het type MD11F, twee van het type 757-200F en drie van het type A300-600F.

Daarnaast beschikt China Cargo Airlines over de bagageruimcapaciteit van de ruim 330 passagierstoestellen die eigendom zijn van aandeelhouder China Eastern Airlines. Het internationale netwerk van China Cargo Airlines omvat ruim dertig bestemmingen in Azië, Europa en de VS vanaf haar hub in Shanghai.

Enno Osinga, senior vice-president van Schiphol Cargo: “We zijn buitengewoon verheugd met de komst van China Cargo Airlines naar Amsterdam. De toevoeging van deze maatschappij aan ons grote bestand van vracht- en passagiersvervoerders betekent dat onze tweezijdige verbinding met het Chinese vasteland aanzienlijk wordt uitgebreid. Dit maakt Schiphol nog aantrekkelijker als overslagknooppunt voor luchtvrachtmaatschappijen en als uitvalsbasis voor logistieke dienstverleners die op zoek zijn naar een verbinding tussen de grootste economieën van Europa en de rest van de wereld”.