25
april
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Buitenveldertbaan weer in gebruik na onderhoud

De Buitenveldertbaan (09/27) op Schiphol is na groot onderhoud maandag 25 april weer in gebruik worden genomen. De baan was sinds zaterdag 5 maart dicht vanwege uiteenlopende werkzaamheden. Daarnaast is het tunnel-dak van de 1e Schipholtunnel vernieuwd.

Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de Buitenveldertbaan opnieuw geasfalteerd en zijn de hemelwaterafvoer en riolering bij de baan geïnspecteerd, gerepareerd en waar nodig vervangen. Aan weerszijden van de baan zijn nieuwe afwateringsgoten neergelegd van in totaal 6 kilometer. Bovendien is er aangepaste aanvlieg- en baanverlichting aangebracht die voldoet aan de vernieuwde EASA-regelgeving.

Het afwijkende baangebruik van de afgelopen periode heeft mogelijk geleid tot extra overlast. Schiphol bedankt iedereen voor zijn of haar begrip. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer of toekomstige werkzaamheden kan contact worden opgenomen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020-601 55 55 of door het raadplegen van de website www.bezoekbas.nl – Planning Baanonderhoud.