07
september
2011
|
13:00
Europe/Amsterdam

Brigadecommandant grensbewaking Egon Hoppe wint Jan Dellaert Award

Brigadecommandant grensbewaking Egon Hoppe heeft dinsdagavond 6 september 2011 de Jan Dellaert Award ontvangen uit handen van Executive Vice President & COO van Schiphol GroupAd Rutten. Hoppe heeft deze award gekregen omdat hij er volgens Schiphol, in de relatief korte periode dat hij op de luchthaven werkzaam is, er in is geslaagd grote resultaten te boeken op het terrein van samenwerking tussen de ketenpartners. Hij heeft een grote rol gespeeld in het opzetten van een platform waarbinnen de ketenpartners nog efficiënter met elkaar samenwerken naar gezamenlijke doelen. Zijn persoonlijke benadering heeft daaraan sterk bijgedragen.

Voor Amsterdam Airport Schiphol is het als Europe’s preferred airport van groot belang dat een kwalitatief hoogwaardig product geleverd wordt aan alle passagiers. De verschillende partijen die betrokken zijn bij de grensbewaking, zoals de Koninklijke Marechaussee en de luchthaven, moeten efficiënt met elkaar samenwerken om de wachttijden voor passagiers te minimaliseren, zonder daarbij de minste concessie te doen op de kwaliteit van grensbewaking.

Jan Dellaert Award

De Jan Dellaert Award is bestemd voor een organisatie of persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de luchtvaartindustrie in Nederland en Amsterdam Airport Schiphol. De prijs is vernoemd naar de ‘vader van Schiphol’, Jan Dellaert, Schiphols grondlegger en eerste stationschef.