02
juni
2016
|
20:15
Europe/Amsterdam

Beveiligingsbedrijven en Schiphol bereiken ook akkoord met FNV

Dit is een gezamenlijk persbericht van de beveiligingsbedrijven G4S, I-SEC en Securitas en Amsterdam Airport Schiphol

Vandaag, 2 juni 2016, hebben de drie beveiligingsbedrijven op Schiphol G4S, I-SEC en Securitas en Amsterdam Airport Schiphol overeenstemming bereikt met FNV Beveiliging over de verdere verbetering van de arbeidsomstandigheden van de beveiligers op Schiphol. De gemaakte afspraken vormen een aanvulling en concretisering op het eerder met CNV Vakmensen en De Unie Security bereikte akkoord over een verlaging van de maximale sta-tijd naar 120 minuten per 1 september a.s. en de start van twee pilots over pauzes en het verlichten van staand werk.

De beveiligingsbedrijven en Schiphol zijn tevreden over het feit dat ze nu ook met de FNV een akkoord hebben bereikt en de acties van de FNV van de baan zijn.

De aanvullende afspraken en concretisering hebben onder meer betrekking op de oplossing van knelpunten op de werkplek, zoals klimaatbeheersing, geluid en verlichting. De aanpak van deze knelpunten blijft topprioriteit en wordt gezamenlijk gemonitord. Daarnaast wordt ziekteverzuim onder beveiligers op Schiphol gezamenlijk aangepakt. Ook worden praktische tijdelijke maatregelen getroffen om de werkbelasting tijdens de drukke zomerperiode tot 1 september a.s. te verlichten.

De beveiligingsbedrijven en de FNV hebben daarnaast afspraken gemaakt om boventalligen de mogelijkheid te bieden weer in te stromen. Ook wordt een aantal tijdelijke contracten eerder omgezet naar een vast dienstverband.