Amsterdam,
26
maart
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Amsterdam Airport Schiphol: Uitreiking Schiphol Aviation Awards 2014

Bedrijven in de prijzen voor uitmuntende prestaties

Samenvatting

Vanmiddag zijn de Schiphol Aviation Awards 2014 uitgereikt door Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO van Schiphol Group. Schiphol reikt de awards jaarlijks uit aan business partners die zich het afgelopen jaar op grond van hun innovatieve bedrijfsvoering of positieve prestaties hebben onderscheiden.

Operational Excellence Award

EasyJet en Menzies Aviation werden beloond met de Operational Excellence Award. Met een gezamenlijke aanpak en focus hebben zij in het afgelopen jaar zichtbare verbeteringen doorgevoerd in de operatie van easyJet. Dit heeft er onder andere toe geleid dat de wachttijd bij de incheckbalies sterk is teruggebracht.

Efficiency Award

KLM heeft in het afgelopen jaar op verschillende vlakken een sterke bijdrage geleverd om de efficiency van processen te verbeteren. Dit betreft onder meer de gezamenlijke visievorming omtrent het boardingproces. Vooruitlopend op de invoering van centrale security heeft KLM een smart boarding visie ontwikkeld die aansluit op de infrastructurele veranderingen aan de gates. Deze ontwikkeling werd beloond met de Efficiency Award.

Sustainability Award

Arke mocht de Sustainability Award dit jaar in ontvangst nemen. Afgelopen september ontving Arke het ISO 14001 certificaat. In 2014 nam Arke haar eerste Boeing 787-8 Dreamliner in gebruik. Dit vliegtuigtype is ongeveer 20% zuiniger dan de Boeing 767 die geleidelijk door de Dreamliner wordt vervangen.

Cargo Award

De Cargo Award ging dit jaar naar Kales Airline Services B.V vanwege de fundamentele rol die zij gespeeld hebben in de ontwikkeling van vracht op Schiphol. Kales Airline Services B.V. vertegenwoordigt 95 luchtvaartmaatschappijen op Schiphol.

Passenger Airline of the Year Award - Europe

Transavia voegde twee nieuwe bestemmingen in Europa aan haar netwerk toe: Bari en Thessaloníki. Transavia heeft een groeiend aantal transferpassagiers aan boord kunnen verwelkomen als gevolg van de aansluiting op het KLM netwerk. De luchtvaartmaatschappij vervoerde in het afgelopen jaar bijna 4 miljoen passagiers in Europa. Transavia ontving hiervoor de 'Passenger Airline of the Year Award Europe'.

Passenger Airline of the Year Award - Intercontinental

Garuda Indonesia heeft dit jaar de 'Passenger Airline of the Year Award Intercontinental' gekregen. In 2014 werd een non-stop verbinding naar Jakarta gerealiseerd en verving de Boeing 777-300ER de A330. Schiphol is voor Garuda Indonesia de hub in Europa. Door deze verdere netwerkontsluiting heeft Garuda Indonesia, partner in Skyteam, het afgelopen jaar een groei laten zien van maar liefst 72%.