12
september
2012
|
09:00
Europe/Amsterdam

Air China Cargo start vrachtdienst naar Schiphol

Air China Cargo heeft haar eerste vrachtlijndienst naar Amsterdam Airport Schiphol uitgevoerd. De eerste lijnvlucht van Air China Cargo is op woensdag 12 september geland, nadat in augustus al enkele chartervluchten waren uitgevoerd. Het toestel werd door de brandweer van Schiphol op traditionele wijze verwelkomd met een watersaluut.

Vanaf Amsterdam zullen de splinternieuwe B747-400 toestellen in eerste instantie vijf maal per week vliegen, eventueel uit te breiden tot maximaal tien vluchten per week. Air China Cargo vliegt vanaf Shanghai via Chengdu of Chonqing naar Amsterdam; de terugvlucht vindt plaats via Tianjin. Een deel van de nieuwe vluchten naar Schiphol komt in plaats van vluchten naar Frankfurt.

Air China Cargo gaat gebruikmaken van het zeer geavanceerde road feeder-netwerk van Schiphol naar ruim 100 bestemmingen, waardoor het bedrijf zijn bereik kan uitbreiden naar alle belangrijke Europese markten.

"Onze nieuwe vrachtdienst naar Amsterdam moet de eerste keuze zijn voor klanten die behoefte hebben aan een rechtstreekse lijndienst tussen Nederland en het noorden van China,”aldus de Executive Vice Present en CFO van Air China Cargo, de heer Huang Bin. “Dit is inmiddels de derde vrachtroute waarmee Air China Cargo Europa bedient. Daarmee vervullen wij een voortrekkersrol in de huidige periode waarin de markt zich herstelt en geven we blijk van ons vaste vertrouwen in de vooruitzichten voor de luchtvrachtmarkt tussen China en Nederland."

Door de komst van Air China Cargo is Schiphol nu de enige Europese luchthaven die de drie belangrijkste Chinese vrachtmaatschappijen bedient. Enno Osinga, Senior Vice President Cargo van Schiphol Group: “De nieuwe dienst van Air China Cargo betekent dat de banden van Schiphol met China nog verder worden verstevigd; we hebben inmiddels zes vrachtmaatschappijen die op China vliegen met 112 vluchten per week, van en naar de tien belangrijkste Chinese luchthavens voor vrachtvervoer.”

“We zijn erg blij dat Air China Cargo is toegetreden tot onze groeiende gemeenschap van vrachtvervoerders,” zo vervolgt Osinga. “De strategische ligging van Schiphol en de proactieve maatregelen die Schiphol neemt om een efficiëntie afhandeling van de vrachtstroom te waarborgen, zorgen ervoor dat Schiphol onder de Europese luchthavens duidelijk de voorkeur heeft bij grote vrachtvervoerders.”