03
juli
2013
|
16:00
Europe/Amsterdam

Actie UNICEF op Schiphol voor malarianetten Burundi

Deze zomer wordt op Amsterdam Airport Schiphol extra aandacht gevraagd voor UNICEF met als doel geld in te zamelen voor malarianetten in Burundi.Reizigers wordt in de gelegenheid gesteld hun aankoopbedrag in de winkels achter de paspoortcontrole te verhogen met een bijdrage aan UNICEF. Ook reizigers die een parkeerplaats op Schiphol boeken via www.schiphol.nl/smartparking kunnen een extra donatie doen voor de aankoop van malarianetten. In de terminal wordt daarnaast op verschillende manieren extra aandacht gevraagd voor de collectezuilen voor UNICEF.

Schiphol Group ondersteunt UNICEF. Tot en met 2014 werkt Schiphol Group intensief samen met UNICEF. Zo worden o.a. veilingen georganiseerd door de medewerkers van Schiphol Group. De opbrengst van de collectezuilen in de terminal komen tot en met 2014 ten goede aan het wereldwijde werk van UNICEF. Meer informatie over de samenwerking tussen Schiphol Group en UNICEF is te vinden op www.unicef.nl/schiphol.

UNICEF

UNICEF doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen overal ter wereld overleven en gezond opgroeien. Verspreiding van malarianetten is de meest effectieve manier om het aantal malariagevallen onder kinderen omlaag te brengen. Malaria doodt wereldwijd nog altijd veel kinderen, ook in Burundi. UNICEF verspreidt samen met overheden en lokale partners 250.000 netten per jaar in dit land. Met de actie op Schiphol hoopt Unicef 150.000 euro op te halen waarmee 50.000 extra malarianetten kunnen worden gestuurd naar Burundi.