Amsterdam,
20
april
2015
|
10:30
Europe/Amsterdam

Aangepast baangebruik door onderhoud Buitenveldertbaan

Samenvatting

De Buitenveldertbaan kan vanaf vandaag tot en met 1 mei niet ingezet worden voor het vliegverkeer. Schiphol vervangt in deze periode de lichtinstallatie van deze baan. Tegelijkertijd vindt onderhoud plaats, zodat de baan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is. 

Door de buitengebruikstelling van de Buitenveldertbaan verandert het gebruik van de Aalsmeerbaan, Zwanenburgbaan, Kaagbaan en Schiphol-Oostbaan. Landingen uit het oosten worden verplaatst naar de Schiphol-Oostbaan en de Kaagbaan. De Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan worden ingezet voor starts.

Bijzondere weersomstandigheden

Indien er sprake is van bijzondere weersomstandigheden, zoals harde (zuid) westenwind kan de Schiphol-Oostbaan - ook 's nachts - gebruikt worden voor landingen over het centrum van Amsterdam. Bij harde wind zal het afwijkend baangebruik leiden tot extra hinder, vooral in het gebied ten noordoosten van Schiphol.

Bewonersaanspreekpunt Schiphol

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners contact opnemen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer 020 - 601 55 55. Of raadpleeg de website, www.bezoekbas.nl. Hier staan ook de data van regulier en groot onderhoud.